Les temperatures altes pròpies de l’estiu poden ocasionar problemes de salut si no tenim en compte algunes precaucions, especialment entre la població més vulnerable: infants, persones d’edat avançada i persones amb malalties cròniques.

La calor excessiva pot ser un perill per a la salut. Les temperatures molt extremes i l’excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals (clor, potassi, sodi, entre altres) necessaris per a l’organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. La Generalitat ofereix uns consells per evitar riscos quan fa molta calor.

S’ha de tenir una cura especial amb determinats col·lectius com els infants, les persones d’edat avançada i les persones amb malalties cròniques. Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola, mireu de visitar-los un cop al dia i ajudeu-los a seguir aquests consells. Si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

Si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació, aviseu urgentment els serveis mèdics o el 112, traslladeu-la a un indret més fresc, doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, fins que arribin els professionals de la salut.

Informeu-vos sobre els horaris dels centres d’atenció primària que teniu més a prop, tant del vostre municipi com del lloc on aneu de vacances.

Font: cerdanyola.info

Llegir més: http://cerdanyola.info/societat/consells-per-combatre-la-calor/