L’equipament compta amb 15 usuaris i aquesta setmana s’incorporaran dues persones més.

L’alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, ha explicat que el centre de dia Santa Clara obrirà els seus serveis a la població de persones grans, especialment del Centre Històric. Així, el servei de menjador, amb deu places, preveu iniciar-se al setembre, així com el de bugaderia. Mínguez ha remarcat la importància de la nutrició en el col·lectiu de la gent gran, perquè portin una dieta equilibrada i adaptada a les seves necessitats. Aquests són serveis que caldrà que siguin derivats des dels serveis socials d’atenció primària.

El centre de dia Santa Clara disposa de 20 places públiques, amb convenis amb el Departament d’Afers Socials, Treball i Famílies. L’alcaldessa en funcions ha destacat la funció que compleix aquest servei d’acolliment residencial diürn, adreçat a persones de 65 anys i més en situació de dependència, ja que complementa l’atenció que fa l’entorn familiar i manté l’autonomia personal i social de les persones. Lleida compta amb dos centres de dia municipals, aquest de Santa Clara i el de Magraners, que també té 20 places públiques –en conveni amb la Generalitat-.

Font: social.cat

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/8759/el-centre-de-dia-santa-clara-de-lleida-oferira-servei-de-menjador-i-bugaderia-a-la-gent-gr