La manca d’espai o l’excés de treball són algunes de les excuses que posen els que no volen recollir als seus majors un cop donats d’alta.

Alguns al·leguen que la casa en què viuen és petita. D’altres, que tenen molta feina i res de temps. I alguns ni tan sols es molesten a posar una excusa: directament no responen a les trucades. La sala d’Urgències de l’Hospital General del Palmell s’ha convertit en un lloc utilitzat per familiars que abandonen als seus majors quan els resulten una nosa a casa. Allà els deixen per no tornar a per ells. Al centre hi ha ara quatre vells en aquesta situació, tot i que la mitjana habitual oscil·la entre els 10 i 20.

El modus operandi es repeteix la majoria de les vegades. Un dia apareixen per l’hospital amb l’ancià per alguna patologia aguda que aquest ha patit, des d’un ictus a una insuficiència cardíaca. Durant el procés de curació, el personal del centre s’adona que els familiars no vénen a visitar-lo, o que ho fan molt poc. La confirmació de les sospites que ha estat abandonat es produeix quan dies o setmanes després li donen l’alta mèdica i administrativa al pacient i ningú ve a recollir-lo.

Font: https: //politica.elpais.com
Llegir més: https://politica.elpais.com/politica/2018/03/26/diario_de_espana/1522092904_996135.html