Les estatines també redueixen el risc cardiovascular en persones grans

Les estatines, un dels medicaments més utilitzats per abaixar el nivell de colesterol, redueixen el risc d’infart i altres accidents cardiovasculars de forma significativa i en qualsevol franja d’edat. És la conclusió a què ha arribat un equip internacional de científics després de revisar 28 estudis mèdics. L’estudi s’ha publicat a la revista “The Lancet”. 

Les estatines s’utilitzen, des de fa molts anys, per reduir la concentració a la sang del colesterol de baixa densitat (LDL), considerat el colesterol “dolent” -el d’alta densitat, HDL, s’anomena colesterol “bo”. De fet, de colesterol només n’hi ha un i les que són d’alta o baixa densitat són les proteïnes que el transporten. Les d’alta densitat hi estan unides de manera més ferma i per això l’arrosseguen. El que va lligat a les de baixa densitat és el que pot dipositar-se més fàcilment a les artèries.

Des de principis de segle s’ha acceptat l’evidència que aquesta disminució del colesterol permet reduir també els accidents cardiovasculars.

Però aquest tractament ha creat alguns dubtes. D’una banda, per alguns efectes secundaris que pot provocar, bàsicament problemes musculars. En segon lloc, perquè no hi havia prou proves per afirmar que en la gent més gran, de més de 75 anys, tingués beneficis que superessin els possibles riscos.

Font: ccma.cat

Llegir més: https://www.ccma.cat/324/el-farmac-mes-usual-contra-el-colesterol-redueix-el-risc-dinfart-a-qualsevol-edat/noticia/2901191/ ffff