La Taula del Tercer Sector i el Govern retreuen a l’executiu de Pedro Sánchez que argumenti que Catalunya està sobrefinançada.
1,6 milions d’euros han sigut la gota que ha fet vessar el got dels diners que s’obtenen amb la casella social de la declaració de renda. La Taula del Tercer Sector ha denunciat que el govern espanyol de Pedro Sánchez ha retallat 1,6 milions de l’IRPF que s’havien de destinar a les entitats socials catalanes. Una pèrdua que, segons la Taula, s’ha sumat al “repartiment desigual” de l’IRPF social. Com que el 2016 l’Estat va recaptar 11 milions extres amb la casella que dedica un 0,7% de l’IRPF a finalitats socials, es va proposar –sota el govern del PP– que aquests 11 milions es repartirien entre les comunitats autònomes i que Catalunya rebria una aportació addicional d’1,6 milions. Però a finals de juny la comissió delegada del nou ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social –del PSOE– va canviar de criteri i va decidir que Catalunya, l’Aragó, Castelló i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia i la Rioja no tindrien aquesta aportació addicional.
Font: ara.cat
Llegir més: https://www.ara.cat/societat/IRPF-entitats-socials-catalanes-govern-espanyol-retalla-Taula-Tercer-Sector-Pedro-Sanchez_0_2048195325.html