La societat japonesa envelleix i el govern de Tòquio preveu que l’any 2025 faltin 370.000 infermers i cuidadors per atendre els ancians. La solució: introduir els robots en la cura dels avis japonesos. Per fer-ho, però, primer cal que se’ls convenci de deixar-se cuidar per màquines. Per aquesta raó el govern japonès s’ha marcat l’any 2020 com a fita perquè el 80% dels ancians acceptin rebre cures per part de robots.

Segons dades del govern nipó, l’acceptació actual per part dels avis japonesos per a l’ús de robots mèdics és del 59,8%.

El govern japonès veu un munt de possibilitats en l’ús de la robòtica en l’atenció als més grans. Fins ara, els desenvolupadors s’han centrat a produir dispositius simples que ajudin els avis a sortir del llit o la banyera, o cadires de rodes robotitzades, però Tòquio vol anar més enllà. Per exemple, aposta per robots que puguin predir quan un pacient ha d’anar al lavabo o necessita una medicina. També per dispositius amb sensors que guiïn els avis al carrer i els evitin caigudes.

Font: https://www.ara.cat

Llegir més: https://www.ara.cat/internacional/Japo-aposta-robots-cuidar-ancians_0_1956404476.html