La tecnologia no hauria de ser un altre factor de discriminació entre la gent gran.

L’altre dia, en sortir de casa, em vaig topar amb l’Alfred. És un home de gairebé 80 anys que viu al meu barri i que es vanta de ser no només consumidor de tecnologia sinó també col·laborador actiu del món digital.

L’Alfred interactua en xarxes socials, té correu electrònic, juga a videojocs, escriu un blog i s’ha descarregat un parell d’aplicacions per mantenir-se sa i en forma. Però allò que més sorprèn és que també ha adaptat una aplicació que fa servir el seu net perquè s’ajusti al seu ritme de vida i li permeti compartir els seus progressos amb la família i amics.

El cas de l’Alfred podria semblar excepcional, però segons estudis sociològics recents no ho és tant. Cada vegada hi ha més persones grans que s’impliquen directament en el món de la tecnologia, i no només com a usuaris. De fet, els investigadors ja els anomenen els “tecnogenaris”, avis i àvies que participen d’un envelliment actiu, que adapten la tecnologia a les seves necessitats i la utilitzen a favor de la seva salut i el seu benestar.

Font: ccma.cat

Llegir més: http://www.ccma.cat/catradio/el-meu-vei-es-un-tecnogenari/postit/2867205/