Menjar-ne augmenta els nivells de serotonina, l’anomenada popularment ‘hormona de l’humor’

Si sou dels que mengeu xocolata per ser feliços o més feliços, la ciència us dona la raó. La xocolata negra (atenció!, la negra) “augmenta els nivells de serotonina”, afirma la professora del Màster de Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Sílvia de Lamo. La serotonina es coneix popularment com ‘l’hormona de l’humor’, i per això ingerir xocolata negra augmentaria el sentiment de felicitat.

Però els beneficis de la xocolata negra no s’acaben aquí. De totes, és la que es considera saludable perquè té un percentatge més alt de cacau. I, per la seva banda, el cacau és ric en polifenols, que tenen un gran poder antioxidant.

Per entendre la importància d’aquesta qualitat antioxidant cal valorar un altre concepte, els radicals lliures, que diàriament envelleixen les cèl·lules de l’organisme. I ho fan per mil i un motius: per l’exposició al sol, per mals hàbits alimentaris, per beure alcohol, pel tabac i, fins i tot, per un exercici esportiu desmesurat. Si ingerim aliments antioxidants combatem els radicals lliures. Dit amb altres paraules, menjar aliments antioxidants seria com lluitar contra l’envelliment prematur.

Font: ara.cat

Llegir més: https://mengem.ara.cat/salut_i_nutricio/ciencia-assegures-menjar-xocolata-felicitat_0_2054194643.html