En els últims anys, nombrosos estudis han anat llançant llum aquesta malaltia neurodegenerativa, com els realitzats en famílies en les quals varis dels seus membres pateixen un tipus d’Alzheimer provocat per determinades mutacions en el genoma, que s’hereta, i que sol aparèixer al voltant dels 40 anys d’edat.
En aquestes persones s’havien identificat cinc gens que estaven relacionats amb el desenvolupament d’aquest tipus de malaltia, que suposa tan sols un 10% dels casos. Ara un consorci internacional, després d’analitzar el genoma de més de 94.000 persones, ha descobert que aquests cinc mateixos gens també influeixen en el risc de desenvolupar la variant més comuna d’Alzheimer, la que afecta a persones majors de 65 anys i que suposa un 90% dels casos.
Els resultats d’aquest treball, que recull Nature Genetics, amplien el coneixement que es té sobre els mecanismes d’aquesta patologia i també obre noves possibilitats de tractament per a la malaltia, ja que algunes de les teràpies disponibles per als casos d’aparició precoç es podrien emprar per als d’inici tardà.

Font: lavanguardia.com

Llegeix més: https://www.lavanguardia.com/ciencia/cuerpo-humano/20190304/46820783755/identifican-cinco-genes-alzheimer-beta-amiloide-tau.html?utm_campaign=botones_sociales_app&utm_source=whatsapp&utm_medium=social