La Seguretat Social llança una eina perquè els espanyols puguin preveure quant cobrarien en jubilar a través d’un simulador creat per l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), que està actiu en la web «La teva Seguretat Social», i que permet realitzar consultes personalitzades.

Amb aquest simulador és possible obtenir de forma immediata informació sobre totes les modalitats de pensió de jubilació, incorporant les últimes modificacions normatives que vagin sorgint.

En concret, el simulador aporta informació sobre períodes cotitzats, terminis per accedir a la jubilació, dades que la Seguretat Social té sobre la persona, i permetrà també incloure beneficiaris, saber com van els tràmits de sol·licitud de les pensions o sol·licitar prestacions de maternitat, paternitat, jubilació, viduïtat i orfandat, entre d’altres gestions.

A més, s’anirà actualitzant contínuament amb millores successives i anirà incorporant, no només millores tècniques, sinó qualsevol modificació que incideixi en la pensió de jubilació. També determina quina és la legislació aplicable en cada cas.

Està previst que l’usuari pugui canviar la seva situació futura per a plantejar diferents escenaris i obtenir informació més extensa que li permeti prendre decisions essencials en el futur.

Font: regio7.cat

Llegir més: http://www.regio7.cat/economia/2015/11/05/calcula-quant-cobraras-teva-futura/336013.html