La Plataforma d’Activistes d’Habitatge de Blanes ha volgut fer un avís en termes d’emergència social, alertant que una part important de gent gran del municipi no pot fer front a les despeses que comporta utilitzar la calefacció.

Segons informa la plataforma, molta gent de la tercera edat no rep una pensió digna, per la qual cosa té dificultats per arribar a final de mes. Un dels efectes d’això és que no poden fer front al pagament de les factures relatives al consum de la calefacció, i que per tant viuen en situacions de pobresa energètica que poden perjudicar la seva salut, especialment els mesos de més fred. La plataforma alerta que viure per sota els 18 graus pot ser causant de perjudicis en la salut d’aquestes persones d’edat avançada.

La plataforma denuncia també que companyies elèctriques com Endesa continuen tallant el subministrament elèctric a les persones amb vulnerabilitat social. Aquestes persones moltes vegades no informen de la seva situació per por o per vergonya, per la qual cosa el seu entorn i l’Ajuntament desconeixen la realitat que viuen.

Font: radiopalafolls.cat

Llegir més: http://www.radiopalafolls.cat/2017/11/15/la-plataforma-dactivistes-dhabitatge-de-blanes-alerta-que-molta-gent-gran-no-pot-pagar-la-calefaccio/