La curiositat per saber què deien els titulars dels diaris i els llibres impulsar a Lupita Palaus a sortir de l’analfabetisme.
Mai és tard per aprendre, com ho demostra la mexicana Lupita Palacios, qui als 96 anys va decidir recuperar el temps perdut i va reprendre els seus estudis per aprendre a llegir i a escriure. Gràcies a la seva tenacitat, va obtenir el mes passat el títol de secundària que mostra amb orgull, però la seva tornada a la vida acadèmica no es quedarà aquí, ja que assegura que es veu amb forces per seguir estudiant. El seu pròxim repte: començar el batxillerat.


Lupita, originària de la comunitat indígena Vicente Guerrero, del municipi Chiapas d’Ocozocoautla, és la major de cinc germans i no va tenir l’oportunitat d’assistir a l’escola amb regularitat durant la seva infantesa fa gairebé un segle. Els seus pares consideraven “que l’escola era una pèrdua de temps” i a ella li donava “fluixesa (mandra)”; per això passava gran part del temps jugant “dalt dels pals (arbres)” i va acabar abandonant els estudis. Des de jove va treballar com a comerciant i empleada domèstica, i va ser una de les fundadores del Mercat Cinc de Maig a Tuxtla Gutiérrez, la capital de Chiapas.


Font: www.elpais.com/
Llegir més: https: //internacional/2018/03/27/mundo_global/1522144424_549535.html