El consorci amplia el programa d’atenció psicològica a pacients i familiars que viuen un procés de final de vida. Un servei que en deu anys d’història ha atès unes 2.500 persones

Com neix aquest servei al Consorci Sanitari del Maresme?
Neix de l’Obra Social La Caixa davant la necessitat de millorar l’atenció psicològica als malalts amb patologies avançades o en fase terminal. Aquest era un aspecte que antigament mancava a la institució i era molt demanat.
Com funciona?
Es tracta d’un grup de psicòlegs que s’incorporen en els diversos equips professionals, com ara el d’atenció domiciliària, el sociosanitari de l’antic hospital de Sant Jaume o la unitat de cures pal·liatives per oferir una atenció global.
Per què és important aquest acompanyament?
Agafa una vessant important que és la psicològica. Sovint aquests malalts són tractats des de l’àmbit clínic, però l’impacte de la malaltia sobre la persona, la família o els professionals que en tenen cura també és important. És una bona eina que serveix per gestionar el dolor però també les emocions.
Pots llegir tota l’entrevista aquí: http://www.elpuntavui.cat/societat/article/14-salut/1344549-l-esser-huma-esta-programat-per-viure-i-no-per-morir.html
Font: www.elpuntavui.cat