Nou Barris vol ser un districte que es preocupa i s’ocupa del procés d’envellir, que vol incidir en l’exercici de drets d’aquest col·lectiu i reconèixer el dret a cuidar, a ésser cuidat, a viure en condicions dignes i a garantir el dret a la ciutat al llarg de la vida. I també un districte que vol promoure l’envelliment actiu de les persones que hi viuen i teixir comunitat amb elles.

De les 39.255 persones de 65 anys i més que hi ha a Nou Barris, 9.966 viuen soles. Això representa el 25,4% del total, o el que és el mateix, una de cada quatre.

Sota aquestes premisses, el Districte ha preparat el “Dret a l’envelliment i l’envelliment actiu” a Nou Barris, una mesura de govern que es va presentar en el decurs de l’últim Consell Plenari, celebrat el 4 de juliol.

L’equip de govern en va fer un resum, incidint en els eixos principals: dret a envellir dignament, promoció de l’envelliment actiu, i convivència i comunitat.

Dret a envellir dignament: Se centra en la prevenció, tot arribant a aquelles persones més vulnerables i activant els recursos adequats a cada cas.

Promoció de l’envelliment actiu: Es fa referència a aquell seguit d’accions i activitats encaminades a fomentar l’envelliment actiu i la participació i que actuen de forma preventiva per evitar el deteriorament de la salut i l’aïllament social.

Convivència i comunitat: L’acció comunitària és imprescindible per fer un districte inclusiu, a més de crear marcs de coresponsabilitat entre els diferents serveis i la població dels barris, i lluitar contra l’aïllament. Obre un ventall per treballar la convivència intergeneracional, fent de Nou Barris un districte amable amb les persones grans.

Font: eixmaragall.com

Llegir més: https://www.eixmaragall.com/cat/noticia/nou-barris-presenta-el-dret-a-lenvelliment-i-lenvelliment-actiu-al-districte