Una dona treballarà de mitjana al llarg de la seva vida 9.555,5 dies, tindrà 2,2 fills i viurà una mitjana de 85,1 anys. Més enllà del absurd que pugui resultar totes aquestes  xifres decimals dels diferents instituts estadístics, la realitat que ens dibuixa parla directament del context social en què les dones es desenvolupen a nivell personal i laboral.

Un context en el qual encara cobren un 35% menys que els homes, accedeixen a treballs més precaris i realitzen el 70% del treball domèstic no remunerat de les llars. Un context que, evidentment, també té la seva traducció en les pensions. I més fins i tot quan parlem de pensions de jubilació, que estan estrictament relacionades amb la vida laboral.

Les dades de l’Agència Tributària revelen que gairebé 5.000 euros separen la pensió anual mitjana dels homes respecte a la de les dones, que el 2015 era de 10.900 euros. Malgrat que la distància entre les dues s’ha reduït lleugerament al llarg del temps, encara hi ha una diferència notable entre l’import mitjà de la pensió femenina i la masculina.

Font: lavaguardia.com

Llegir més: http://www.lavanguardia.com/economia/20170910/431050480221/mujeres-cobran-pensiones-mas-bajas-hombres.html?utm_campaign=botones_sociales_app&utm_source=social-otros&utm_medium=social

Categories: Temes legals