Sap quants anys li queden per viure després de complir els 65?Parlem de probabilitats, és clar, perquè a dia d’avui no hi ha manera de saber si vostè és dels afortunats que arribarà als 65 i, en el cas que sigui així (té moltes possibilitats), si morirà 5, 10 o 30 anys després d’arribar a la seva jubilació.

Però sí es pot conèixer, almenys, la proporció de ciutadans de la seva generació que aconseguiran bufar les espelmes als 70, els 80 o els 90, cosa que servirà de gran utilitat per prendre decisions a l’hora de realitzar una inversió, contractar un segur o planificar determinada activitat.

Un equip integrat per investigadors de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Institut de Salut Carlos III i del departament de Població (CSIC) ha estudiat el temps que li queda per viure als ciutadans a partir dels 65 anys per conèixer quan desapareixeran els integrants de cada generació, segons la seva edat i sexe, amb les actuals condicions de mortalitat.

Font: La Vanguardia

www.lavanguardia.com

Llegir més: https://translate.google.es/translate?sl=es&tl=ca&u=https%3A%2F%2Fwww.lavanguardia.com%2Fvida%2F20190410%2F461573109166%2Fesperanza-vida-espana-cuanto-me-queda-de-vida-edades-datos.html