Hi ha dotze mil persones inscrites sense plaça i es tarda més d’un any a accedir al 59% dels geriàtrics

El Departament de Drets Socials ha presentat un cercador web d’uns mil vuit-cents centres per a la gent gran a Catalunya i on es pot consultar el temps mitjà d’espera per accedir-hi. Així, es poden trobar les residències, habitatges tutelats, centres de dia i serveis d’àmbit rural, tant amb places públiques com privades o privades amb prestació econòmica vinculada (PEV). La conselleria ha indicat que un 40% de les residències amb places públiques, concertades o amb PEV tenen un temps mitjà d’espera de menys d’un any; el 42%, d’entre un i tres anys i el 17%, de més de tres. Hi ha unes dotze mil persones que han demanat una plaça residencial i no en tenen.

El nou cercador incorpora informació de cada equipament, com la disponibilitat, la titularitat, les places o els serveis que ofereix, a més de fotografies. La directora general de l’Autonomia Personal, Marta Segura, ha destacat que aquesta iniciativa és la “primera baula” d’un procés de transparència i que en les setmanes vinents incorporaran a la web informació sobre les inspeccions que s’han fet en els centres, tot i que no seran les actes per un tema de confidencialitat.

Font: Vilaweb

Per a més informació: Quant temps d’espera hi ha a les residències de gent gran? Un cercador permet de trobar totes les de Catalunya

Twitter Vilaweb: @VilaWeb