Salut Auditiva

//Salut Auditiva
2018-07-04T18:52:52+00:00 5 juliol, 2018|Categories: Hàbits Saludables|

L’audició és la percepció dels sons mitjançant el sentit de l’oïda. El so és la impressió produïda en l’òrgan de l’oïda per les vibracions elàstiques d’un cos que es propaguen en tots els medis materials en forma d’ones.

L’òrgan perifèric de l’audició és l’orella, una estructura molt complexa que també regula l’equilibri. L’orella capta les ones sonores, que viatgen pel canal auditiu extern i fan vibrar el timpà. Aquest moviment del timpà es traspassa a tres petits ossos, el martell, l’enclusa i l’estrep, i arriba fins a la còclea o cargol, que converteix els senyals acústics en impulsos elèctrics. El nervi auditiu fa arribar els impulsos elèctrics al cervell, que els interpreta com a sons.

El sentit de l’oïda és fonamental per a la comunicació de les persones i l’aprenentatge dels infants. Per això, cal tenir cura de les orelles i protegir la capacitat auditiva.

 

Llegir més: http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/salut-auditiva/

Font: canalsalut.gencat.cat

2018-07-04T18:52:52+00:00 5 juliol, 2018|Categories: Hàbits Saludables|

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si vols seguir navegant has d'acceptar el seu ús o configurar el teu navegador. També pots sortir del web