L’Hospital Santa Caterina acollirà aquest dijous unes jornades per millorar el control de la malaltia per part dels pacients.

Salut calcula que a les comarques gironines hi ha més de 2.000 persones amb Parkinson. Una xifra que s’eleva fins a les 18.000 a Catalunya, a 150.000 a Espanya i a 6,3 milions a tot el món. L’hospital Santa Caterina de Salt acollirà aquest dijous unes jornades per millorar el control de la malaltia per part dels pacients.

L’objectiu és facilitar als malalts les pautes perquè identifiquin els símptomes i reconeguin en quin estadi es troben. Segons diferents estudis epidemiològics, un 0,3% de la població major de 40 anys pateix aquest malaltia degenerativa que genera moltes dificultats per desenvolupar activitats quotidianes.

S’estima que més de 2.000 persones de la Regió Sanitària de Girona pateixen Parkinson. A Catalunya, la xifra se situa a les 18.000 i a Espanya, en unes 150.000. Es tracta d’una patologia degenerativa que es caracteritza pels símptomes motors i no motors i que impedeix a les persones que la pateixen desenvolupar les activitats quotidianes amb normalitat.

Font: social.cat

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/9026/salut-calcula-que-hi-ha-mes-de-2.000-persones-amb-parkinson-a-les-comarques-gironines