Un estudi liderat pel cap de la Unidad de Vigilancia Intensiva Respiratoria (UVIR) del Hospital Clínic, Antoni Torres demostra la capacitat d’un nou antibiòtic per tractar les pneumònies intrahospitalàries, entre les quals es troba la pneumònia associada a la ventilació mecànica.

L’estudi constata que té una eficàcia similar al tipus d’antibiòtics més utilitzats en l’actualitat per tractar la infecció, però amb l’avantatge de superar problemes derivats de la seva administració, com la resistència de certs bacteris.

Els investigadors van dur a terme un assaig clínic en 879 pacients de 136 centres de 23 països per demostrar l’equivalència d’un nou antibiòtic, amb el tractament estàndard.

La pneumònia intrahospitalària és la segona infecció nosocomial més comuna i la causa principal de mort per aquest tipus d’infeccions en pacients crítics.

La seva incidència es troba entre 5 i 20 casos per cada 1.000 admissions hospitalàries, amb les taxes més altes en pacients immunodeprimits, quirúrgiques o gent gran.

Font: catalunyapress.cat

Llegir més: http://www.catalunyapress.cat/texto-diario/mostrar/971821/nou-antibitic-mes-eficac-contra-pneumnia-hospitalria