L’associació Amics de la Gent Gran es portarà aquest estiu de vacances a un centenar de persones grans que pateixen aïllament social, dins del seu programa “Vacances Amigues”, en què 60 voluntaris els acompanyaran.
Segons ha informat avui l’associació, les onades de calor i la solitud són els dos grans perills que representen l’altra cara de l’estiu per a milers de persones grans que viuen en solitud.
“L’estiu és un període dur per a aquelles persones que pateixen soledat no desitjada, ja que els seus referents desapareixen”, han assenyalat els responsables de l’associació, que ha organitzat les vacances fora de Barcelona per a un centenar de persones grans que durant uns dies no estaran soles.

“Les persones voluntàries que participen en aquest projecte faran possible un somni per a moltes persones grans: que cada dia algú els digui bon dia, bona nit, els pregunti com estan i els donin una abraçada”, han subratllat des de l’associació.
En concret, el centenar de persones grans viatjaran a Calaf (Barcelona), Vic (Barcelona) i França en cinc torns entre els mesos de juliol i setembre.
L’associació, que també reforça durant l’estiu les trucades i les visites de les persones voluntàries a domicilis i residències de la gent gran, ja va organitzar en la passada revetlla de Sant Joan quinze festes per a gent gran que viuen en soledat.
“El contacte amb persones voluntàries al llarg de l’estiu trenca l’aïllament social que possibilita situacions de risc, perquè a part de l’onada de calor, que afecta més a col·lectius vulnerables, l’estiu és una època propensa a l’augment de robatoris, agressions o estafes sobre les persones que viuen soles i no tenen vincles i contactes freqüents amb l’exterior “, ha advertit Amics de la Gent Gran.

Per poder sufragar les vacances de la gent gran, l’associació ha iniciat una campanya de donacions a través del web http://amicsdelagentgran.org/ajudans/formulari_donacions.html.
Durant l’any passat, Amics de la Gent Gran va ajudar a 1.626 persones majors de 32 municipis catalans, gràcies a la tasca desinteressada de 1.744 persones voluntàries i l’ajuda de 3.990 persones sòcies i donants.

Font: lavanguardia.com

Llegir més: https://www.lavanguardia.com/ocio/viajes/20180719/45964757655/amics-de-la-gent-gran-se-lleva-de-vacaciones-a-100-ancianos-que-viven-solos.html