Els estudis demostren els beneficis de mantenir sexe a partir dels 60. L’obsessió per l’erecció o l’orgasme poden perjudicar les relacions.

Encara que en els últims anys s’han trencat molts tabús sobre aquest tema, encara persisteix la idea que a partir dels 60 no es gaudeix del sexe de la mateixa manera. Així que si una persona s’està preguntant si és normal que amb 60, 70 o 80 anys continuï sentint ganes de mantenir relacions sexuals amb una parella, la resposta és un sí rotund.

És completament normal i es pot experimentar una sexualitat completa, amb coit satisfactori inclòs, encara que puguin existir condicionants físics.

És un fet que el pas dels anys té unes certes conseqüències que es presenten en major mesura. En el cas dels homes, l’erecció sol trigar més a aparèixer i la fermesa no és la mateixa. Així mateix, augmenta l’anomenat temps refractari, el que s’estén entre l’erecció i l’orgasme. Baixen els nivells de testosterona, les ejaculacions solen ser menys abundants i l’orgasme menys intens.

Quant a les dones, el descens dels nivells dels estrògens i la progesterona afavoreixen la sequedat vaginal a causa de la disminució de la mucosa, per la qual cosa pot ser necessària una major estimulació per a aconseguir l’excitació. Poden produir-se també canvis morfològics en la vagina, molèsties durant la penetració i un descens del desig sexual.

Però res d’això és obstacle per a gaudir d’una relació sexual completa. De fet, els beneficis a tots els nivells han estat demostrats científicament. Un exemple: la revista The Journals of Gerontology va publicar un estudi sobre aquest tema en el qual s’analitzava com el sexe té una incidència en l’activitat cognitiva de les persones majors de 50 anys.

Per a més informació: https://www.clarin.com/relaciones/5-trucos-tener-buen-sexo-60-70-80_0_aGtw-I1e_.html