Avui, dia 8 de març, totes les dones del món sortim al carrer per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Aquesta celebració simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere.

A la nostra societat encara trobem situacions que dificulten de ple dret el desenvolupament de la dona: la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació laboral, la manca de corresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, o la violència masclista, són evidències que cal continuar treballant i sumant esforços per fer una realitat la igualtat de gènere.

Hem de pensar en la implicació tant dels homes com de les dones per tal de fer-nos protagonistes del trencament d’estereotips que ha de dur a un canvi d’actitud, el canvi de mentalitat col·lectiu imprescindible per avançar en aquest gran repte col·lectiu.

Aquest és el gran repte que tenim, i l’hem assolir amb la col·laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i els homes de la nostra societat, perquè només així podrem fer-ho realitat.

Font: elvallenc.cat

Llegeix més: http://www.elvallenc.cat/editorial/8-de-marc-dia-internacional-de-les-dones/