Fa 15 anys que el programa Apropa Cultura connecta equipaments culturals de Catalunya amb diferents entitats socials per fer accessible la cultura a tothom. Un dels focus d’actuació d’aquest any són les persones grans, un dels col·lectius més afectats per la pandèmia.

Un dels projectes nous es diu “El museu s’apropa”, que ha traslladat l’art contemporani, en forma de quadres o també d’objectes de disseny, fins a les residències. La iniciativa s’adreça a persones amb demències lleus.

Educadors i educadores dels museus visiten les residències i fan activitats artístiques amb les persones que no poden sortir dels seus espais. L’art, asseguren, ajuda a combatre l’aïllament i la tristesa, i a millorar la salut mental de les persones grans.

Els 10 museus de Barcelona que en formen part són: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Picasso, el Museu de Ciències de Barcelona, el CCCB, el Museu Frederic Marès, el Museu d’Història de Barcelona, el Museu Etnològic i de les Cultures del Món, el Museu del Disseny, la Fundació Antoni Tàpies i la Fundació Suñol.

Per a més informació: https://www.ccma.cat/324/art-contra-laillament-10-museus-de-barcelona-porten-obres-fins-a-les-residencies/noticia/3137116/?ext=SMA_WP_F4_CE24_