María José Conde, de 71 anys, ha posat en funcionament una xarxa per transmetre coneixements sobre les noves tecnologies entre la gent gran.

“Per ajudar els meus grups d’amigues de risc … de més de 70 anys … a passar millor el confinament, cada matí els envio un WhatsApp amb una recepta diferent i una peça de música diferent: moltes proven les receptes, totes escolten la música i totes manen comentaris”.

Així és com Maria José Conde va començar un projecte “distret i simpàtic” que ha acabat convertint-se en una eina útil per posar un granet de sorra per reduir la bretxa digital que pateixen les persones grans.

“A la tarda, gairebé cada dia els envio un petit vídeo on dono idees per millorar les seves habilitats amb el mòbil”, detalla Maria José a El Repte dels Lectors de La Vanguardia.

“Els vídeos han tingut tant d’èxit que la setmana passada vaig haver d’obrir un canal de Youtube: Àvies Informàtiques, que està tenint una gran acceptació”, destaca.

Font: www.lavanguardia.com

Més informació: https://www.lavanguardia.com/participacion/retos/20200512/481098271082/red-abuelas-informaticas-lucha-brecha-digital-nuevas-tecnologias.html