Es podran acollir a l’ajuda les persones més grans de 60 anys que cobrin menys de 900 euros

L’Ajuntament de Badalona pagarà, a partir de l’1 d’octubre, les factures de llum, aigua i gas de les persones majors de 60 anys i que tinguin uns ingressos que no superin els 900 euros. El consistori, però, planteja aquest nou programa d’ajudes per fases, per anar-lo adaptant a la realitat de cada moment.

La voluntat és fer-lo arribar fins al 2023 però de moment s’ha posat ja data per a una primera revisió, el 31 de març de 2021. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, destaca que posant el topall d’ingressos en els 900 euros es podrà arribar a “una part de la classe mitja” que habitualment no pot accedir a ajudes de l’administració perquè “estan a la frontera entre la necessitat i l’autosuficiència”.

En aquest sentit, Albiol explica que l’objectiu d’aquestes ajudes és arribar a qui més ho necessita, tant “a qui no té res” com també “a qui té poquet i viu al límit” i que sovint es queda fora de poder a algun tipus d’ajuda de les administracions. El programa, de fet, s’anirà adaptant a la realitat social per intentar arribar a més col·lectius.

Llegir més:  https://www.social.cat/noticia/12864/badalona-pagara-les-factures-de-llum-aigua-i-gas-a-la-gent-gran-amb-pocs-ingressos

Font: www.social.cat