Després que la tardor passada se signés el conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i les entitats sense ànim de lucre, fundacions i cooperatives que es dediquen a l’habitatge, ahir es van assignar els 12 solars que promouran i gestionaran aquestes entitats. En total, es tracta de 12 promocions que representen 373 habitatges previstos per a una primera fase del conveni. D’aquestes, set seran de cohabitatge i s’han assignat a cooperatives per a la construcció de 144 pisos. Les cinc restants suposaran 229 pisos, i seran adjudicades a promocions de lloguer. Es preveu que les obres d’aquesta primera fase es posin en marxa durant el 2022 i estiguin enllestides el 2024.

Així, i segons estableix el conveni, la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac) i la Federació de Cooperatives d’Habitatges de Catalunya (FCHC) seran els actors encarregats de convocar i rebre les propostes de les entitats interessades en les promocions destinades al lloguer. Pel que fa a les promocions destinades a cohabitatge, ho seran la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i de nou la FCHC. Un cop rebudes i elevades les considerades més adients, la taula formada per l’Ajuntament i l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS), amb majoria municipal, serà qui aprovi les propostes definitives.

Iniciatives pioneres

D’entre les promocions previstes, destaquen iniciatives de cohabitatge destinades a la gent gran i persones amb discapacitats intel·lectuals.

Llegir més: https://ajuntament.barcelona.cat/personesgrans/ca/noticia/barcelona-intensifica-la-col%25c2%25b7laboracio-amb-el-tercer-sector-per-promoure-lhabitatge-assequible_1072790