Fa un mes que l’Ajuntament de Barcelona va engegar l’últim procés per adjudicar les properes promocions d’habitatges destinades a la gent gran que ja s’estan construint o que s’iniciaran en breu. Són 178 habitatges, repartits en tres promocions. Una al carrer Pere IV, de 29 habitatges; una altra promoció a l’entorn de Glòries, de 105 pisos, i, finalment, al carrer de la Infanta Isabel, a Sarrià-Sant Gervasi, de 44 habitatges.

Els habitatges amb serveis per a la gent gran són equipaments gestionats pel Patronat Municipal de l’Habitatge i dotats de serveis d’atenció a les persones que ofereix l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports. Per accedir-hi els interessats han de passar per un procés d’adjudicació i complir amb una sèrie de requisits  com ser més grans de 65 anys, no tenir cap pis en propietat o tenir-ne un amb problemes d’accessibilitat. També és imprescindible tenir uns ingressos anuals inferiors a 24.850,47 euros per una persona.

Fa dos anys i mig que l’Antonio Rocasalbas i la Maria Fernández van inscriure’s a un dels sortejos i els hi va tocar un pis. En concret, un dels que hi ha al carrer de Can Travi, al districte d’Horta-Guinardó. És un conjunt de 87 habitatges de 40 metres quadrats amb cuina-menjador, una habitació, un lavabo i un balcó. Però el més important del pis són els serveis de què disposa, específics per a la gent gran. És un pis adaptat, amb servei de teleassistència integrat, consergeria i servei de neteja. A més, els pisos de Can Travi tenen un equip de treballadores familiars que vetllen per la tranquil·litat dels veïns. “No se senten grans i la paraula residència els espanta”, diu la Núria Lozano, directora d’habitatges amb serveis per a gent gran de Can Travi. “Aquí és casa seva però tenen aquesta tranquil·litat de que no estan sols”. De fet, a les instal·lacions disposen d’una sala multiusos on els veïns poden jugar, rebre classes o connectar-se a internet.

Nou edifici d’habitatges amb serveis per a la gent gran

L’antiga Clínica Quirón, al districte de Gràcia, acollirà un centenar d’habitatges amb serveis per a la gent gran. És un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que té un pressupost de 17,05 milions d’euros i en el què s’inclouran, a més, tres equipaments per al barri de la Salut i un aparcament de 65 places de lloguer.

 

Font: LA VANGUARDIA