A dues residències, a Esparreguera i la Bisbal d’Empordà, s’han detectat 24 i 11 nous contagis, tots lleus, malgrat estar vacunats

La vacunació massiva a les residències ha fet baixar en picat, fins a xifres residuals, els casos de Covid en aquests centres, que van ser dels més castigats durant els primers mesos de la pandèmia. Això ha fet que s’hi hagi recuperat una certa normalitat, però també la falsa creença que estan lliures de la malaltia. La vacuna no impedeix el contagi però fa que, si s’agafa, sigui més lleu i no comporti complicacions mortals.

Els últims 10 dies hi ha hagut a Catalunya 14.820 contagis nous de Covid. D’aquests, només 60 són de persones que viuen en residències, una xifra que no arriba ni al 0,5% del total.

La meitat d’aquests casos corresponen a dos brots detectats aquesta setmana en dues residències d’Esparreguera i la Bisbal d’Empordà. S’han contagiat tot i estar vacunats –la immunitat no és del 100%– però la vacuna ha fet que estiguin passant la Covid de forma lleu.

Llergir més: https://www.ccma.cat/324/brots-a-les-residencies-estar-vacunat-no-impedeix-nous-contagis-pero-son-mes-lleus/noticia/3094385/