El 60,9 per cent de la població espanyola sofreix sobrepès o obesitat (39,3 sobrepès i 21,6 obesitat), la qual cosa ens converteix en el segon país d’Europa amb més obesos. L’obesitat afecta a totes les edats, i cada vegada més a la infància, encara que existeixen altres col·lectius, com el de la tercera edat, per al qual aquesta patologia es torna més perjudicial.

En el col·lectiu d’adults majors, s’estima que a Espanya un 35,5 per cent dels homes i un 40,8 per cent de les dones de més de 60 anys tenen obesitat, encara que per sobre de 80 anys aquestes xifres descendeixen a 19,4 per cent en homes i 29,2 per cent en dones. L’obesitat més preocupant és la que s’origina a partir de teixit gras acumulat en la zona abdominal (perímetre de cintura superior a 102 cm en homes i a 88 cm en dones), ja que està associada a un major risc cardiovascular.

L’obesitat cal prendre-la molt de debò i posar en marxa mesures dràstiques per a reduir-la. Entre elles: reduir la ingesta total de greixos i substituir els greixos saturats per els insaturats; augmentar el consum de fruites i verdures, així com de llegums, cereals integrals i fruits secs, reduir la ingesta de sucre i sal i realitzar una activitat física periòdica.

Font: másqueabuel@s

Més informació: https://www.masqueabuelos.com/salud/cada-vez-mas-obesos/