La prevalença de motius són abús psicològic, abús físic, abús econòmic o tots tres alhora i 9 de cada 14 abusadors tenia problemes de salut mental.

La Comissió de Suport a casos complexos de Maltractaments a la Gent Gran, un dels tres grups de treball en què s’ha dividit la Taula Comarcal de Maltractaments a les Persones Grans, ha atès catorze casos a l’Alt Empordà durant aquest primer any de constitució.

Dimecres, Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, la Taula es va reunir al matí a la sala d’actes de l’hospital de Figueres en sessió plenària per fer balanç de la feina feta.

La Taula està formada per una trentena d’agents del territori procedents de diferents àmbits: social, de salut, educatiu, policial, jurídic o associatiu, que s’han agrupat en tres comissions de treball.

La prevalença de motius són, per aquest ordre, abús psicològic, abús físic, abús econòmic o tots tres alhora. En 9 dels 14 casos l’abusador patia problemes de salut mental (trastorns de personalitat o TDA sovint associats a problemes de consum de tòxics), i en moltes de les situacions l’abús s’emmarcava en relacions complexes i intrafamiliars.

Per a més informació: https://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2022/06/18/catorze-casos-maltractament-gent-gran-67397808.html