Javier i María viuen un pis a Motril i Paquita en un centre de majors en Alcobendas. No s’han vist mai i no tenen res en comú tret que tots viuen confinats. No obstant això, gràcies a la iniciativa Cartes contra la solitud, han pogut conèixer-se i ara uns esperen impacients a tenir notícies de l’altra i viceversa.

Centenars de milers de persones majors viuen en residències a Espanya. Les mesures preventives imposades pel Govern per a frenar l’avanç del Coronavirus al nostre país han suposat que totes elles s’hagin vist privades no sols de les visites dels seus familiars i amics que endolcien les seves rutines sinó també de moltes de les activitats que amenitzaven el seu dia a dia. La iniciativa Cartes contra la solitud vol ajudar-los a suportar el distanciament social.

“Encara que resulti paradoxal, el confinament pot ser una bona oportunitat per a connectar amb persones a les quals no coneixem”, explica Marta Gil, directora de l’Associació de Voluntaris de “laCaixa”. I com? Perquè en aquest cas, a la vella usança, per carta. “Intentem que siguin cartes manuscrites. Els voluntaris les escanegen i les envien per email. Després aquestes s’imprimeixen i es fan arribar als majors, que responen de tornada, a vegades amb una mica d’ajuda del personal de la residència”.

Font: https://efectopositivo.elmundo.es/

Més informació: https://efectopositivo.elmundo.es/comprometidos/como-combatir-la-soledad-de-los-mayores-en-tiempos-del-coronavirus?follow=1