Duren 4 mesos, són personals i intransferibles i costen entre 10 i 20 euros de fiança, que es retornarà a finals d’any si s’han fet 16 viatges com a mínim.

es d’aquest dimecres ja es poden demanar els nous abonaments per a Rodalies i Mitjana Distància que va anunciar el govern espanyol aquest estiu.

Són personals, nominals i intransferibles, identificats amb el DNI de l’usuari, tenen una validesa de quatre mesos, des de l’1 de setembre fins a finals d’any i seran gratuïts sempre que es faci un mínim de 16 viatges fins al 31 de desembre.

Això sí, cal abonar una fiança per obtenir-los, que només es retornarà si s’ha fet aquest mínim de viatges.

A partir del dijous 1 de setembre també es podran adquirir els nous abonaments per als trens Avant, que tindran un descompte del 50% per als passatgers recurrents. En aquest cas, la seva validesa s’allarga fins a l’1 de gener del 2023.

La mesura anunciada pel govern espanyol al juliol busca fomentar el transport públic i reduir l’ús del vehicle privat, millorar l’economia domèstica i “disminuir la dependència energètica i la petjada de carboni”.

Els abonaments es poden demanar per quatre vies: a la web de Renfe, a l’aplicació per a mòbils, a les màquines expenedores de les estacions o a les taquilles, i es podran fer servir a partir del dijous 1 de setembre.

Per a més informació: https://www.ccma.cat/324/com-demanar-els-nous-abonaments-de-renfe-son-realment-gratuits/noticia/3181033/