Vivim en una societat en la qual les persones grans, cada cop, viuen més anys i les famílies, cada cop, tenen menys temps per atendre-les com es mereixen a conseqüència de les rutines i obligacions diàries. De manera, que quan les persones grans comencem a perdre autonomia personal, si volem mantenir-nos en el nostre domicili, necessitem qui ens ajudi.

A vegades només és una ajuda a tasques quotidianes com vestir-se, anar a comprar o aixecar-se del llit per promoure la nostra autonomia personal i millorar la nostra qualitat de vida. I d’altres, com en el cas de les persones amb Alzheimer i altres demències, necessiten l’atenció de professionals especialitzats per tenir-ne la millor cura.

A Dependentia , són especialistes en ajuda a domicili amb una experiència de més de 20 anys. Compten amb un equip multidisciplinari de professionals (metges geriatres, psicòlegs, terapeutes ocupacionals, treballadors socials, fisioterapeutes, educadors socials i auxiliars) especialitzats en l’atenció a persones grans i amb dependències. I el més, important, totes les persones del seu equip reuneixen les millors garanties professionals, experiència i qualitats humanes. Per garantir-ho, apliquen estrictes protocols en la secció de personal dels nostres serveis d’atenció a domicili, i tenen en compte aspectes com l’experiència i la formació, però també la vocació, la proximitat i el respecte envers la persona.

El servei d’Atenció domiciliària el realitza l’ equip d’auxiliars de geriatria, ajuda a domicili, infermeria i auxiliars de clínica, que ajuden les persones grans en la seva higiene i cura personal;  a comprar preparar i cuinar aliments; a controlar-los la medicació; a ficar-se al llit i aixecar-se i a acompanyar-los en domicili i fora de la llar. Si la persona ho necessita, també disposen d’una unitat especialitzada en ajuda a persones amb Alzheimer i altres demències.

A més, per garantir que la persona gran pot viure en el seu entorn habitual d’una manera confiada i segura disposen del servei de teleassistència 24 hores que facilita una resposta ràpida davant de caigudes i emergències sanitàries o domèstiques.

Finalment disposen de tot un seguit de serveis especialitzats a domicili per tenir cura de les persones grans, com fisioteràpia i teràpia ocupacional, quiromassatge i drenatge limfàtic, logopèdia i podologia perquè les persones grans tinguin una atenció humana i de qualitat.

Dependentia és una empresa d’Atlàntida , un grup sanitari i assistencial que cuida les persones en totes les etapes de la vida. El grup, fundat el 1927, va començar com a la primera asseguradora mèdica  de Barcelona. L’any 2000 diversificà la seva activitat amb la posada en marxa de Mas d’Anglí , la primera de les seves residències per a gent gran. I aquesta tardor està previst que es posi en marxa la tercera, Residencial Maragall.