Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes i una dona com a presumptes autors de diversos delictes de robatori i estafa en domicilis de gent gran fent-se passar per falsos operaris del gas. Als detinguts, d’entre 34 i 38 anys, se’ls relaciona amb 21 accions a la ciutat de Barcelona i se’ls imputen delictes de robatoris, estafes lleus i agreujades, delictes lleus de furt, falsificació de document mercantil i pertinença a grup criminal.

Els arrestats actuaven coordinadament per enganyar les víctimes, que vivien soles i de vegades tenien patologies cognitives com l’Alzheimer i el Parkinson, i s’emportaven objectes de valor, sobretot joies i diners.

Per no despertar cap sospita, duien roba de treballar amb logos i emblemes propis de les empreses de subministraments i pujaven al pis de la víctima. De vegades actuaven dos dels detinguts, i d’altres, un de sol. En el primer cas, un d’ells va aprofitar per distreure la persona mentre l’altre recorria el pis per buscar-hi diners o objectes de valor.

Font: www.ara.cat

Llegir més: https://www.ara.cat/societat/Desarticulat-criminal-robava-fent-se-operaris_0_1967803386.html