Es tracta d’una proteïna que es troba a l’interior de les mitocòndries

Un equip d’investigadors del Departament de Cirurgia de la Universitat del Sud de Florida (Estats Units) ha fet un descobriment clau sobre per què les persones es tornen més susceptibles a les malalties del cor a mesura que envelleix.

El cos humà, especialment el cor, depèn de les mitocòndries, la part de la cèl·lula responsable de produir energia per mantenir la funció dels òrgans. La proteïna, Sesn2, es troba a l’interior de les mitocòndries i juga un paper fonamental en la protecció del cor contra l’estrès.

Segons les seves troballes, publicats a la revista “Redox Biology”, els nivells de Sesn2 disminueixen amb el temps, el que debilita el cor i pot fer que perdi funcionalitat. L’estudi apunta que un nivell insuficient de Sesn2 és la raó per la qual els grans tenen un major risc d’atac cardíac i altres complicacions cardíaques. Això indica que estabilitzar la proteïna podria ser la resposta per mantenir un cor saludable.

Llegir més: https://www.naciodigital.cat/noticia/212710/descobreixen-factor-clau-augmenta-risc-patir-atac-cardiac-persones-grans

Font: https://www.naciodigital.cat/