Acostar-se –telefònicament en una primera fase– a les persones grans que viuen soles per recollir les seves necessitats i detectar les possibles situacions de vulnerabilitat. Aquests són els propòsits del projecte Com es troba? que l’Ajuntament de Girona posa en marxa com a prova pilot. El grup de població al qual va adreçada la iniciativa és el de les persones més grans de 75 anys que viuen soles i que ara no disposen de cap servei municipal d’atenció a domicili, el segment de població més exposat a trobar-se en una situació de major aïllament o vulnerabilitat.
Segons l’últim padró municipal, actualment a Girona hi ha 16.700 persones majors de 65 anys (un 16,26% del total), mentre que el nombre d’àvies i avis més grans de 75 anys és de 7.858 persones (un 47% del total de persones grans). Entre aquestes últimes hi ha 2.432 persones de més de 75 anys que resideixen en llars unifamiliars (un 30,94% de la població més gran de 75 anys).
Entrevistes telefòniques
A partir del 21 febrer, i durant un període d’entre 6 i 8 mesos, es faran entrevistes telefòniques sistemàtiques a aquestes persones per recollir cinc grans blocs de coneixement: l’estat personal; l’afectació de la covid-19; l’estat de les relacions socials; les estratègies actuals de suport per a les seves necessitats, i el grau de coneixement que tenen dels serveis que ofereix la ciutat. En cap cas, remarca l’Ajuntament, se sol·licitaran dades bancàries o personals ni es faran –per ara– visites de caire presencial.
Per a més informació: https://www.elpuntavui.cat/societat/article/13-serveis/2091745-diagnosi-de-les-necessitats-de-la-gent-gran-de-girona.html