L’acceptació de la mort augmenta amb l’edat i les persones grans són capaces d’afrontar-la amb menys ansietat.

 

No ens costa gens parlar de la vida, però sí de la nostra darrera etapa. Planifiquem l’etapa professional, sovint la jubilació, també la vellesa, però com ens imaginem el final de vida? A vegades arriba quan la persona es troba en una situació de bona salut, d’altres pel propi pes dels anys o quan pateixes una demència avançada o una malaltia crònica.

Com la volem viure? La podem planificar? Pensar-hi i parlar-ne és positiu, perquè la mort forma part de la vida. En qualsevol cas, es recomana encarar-ho i començar a gestionar-ho quan estem sans i podem decidir.

Aquesta etapa és important que es desenvolupi amb la màxima dignitat i respecte per la persona que mor i els seus cuidadors, familiars i amics, acompanyant el dol, donant suport a les persones que es queden i respectant i complaent al màxim els últims desitjos.

La manera de viure el dol pot variar en funció de cadascú. Hi ha persones que saben gestionar les situacions estressants de forma adequada i n’hi ha que tenen grans dificultats per continuar amb normalitat la seva vida fins i tot després d’anys de la mort d’un familiar o amic. La majoria de la gent gran sap portar bé un dol, però de vegades queda molt afectada i necessita ajuda de l’entorn i de professionals.

Us convidem a consultar aquest espai informatiu per ajudar-vos en aquest camí.

Tothom es mereix un adéu digne. Tothom es mereix un bon acompanyament.

Electium

ELECTIUM

Electium és un nou concepte en serveis funeraris que ofereix la possibilitat de contractar en vida el teu funeral i evitar a la família la presa de decisions i el pagament en un moment tan dur com és la pèrdua d’un ésser estimat.

Espais de Suport

ESPAIS DE SUPORT

Oficines de Mémora que són un punt de trobada per a famílies i professionals sobre el procés de final de vida. Ofereixen acompanyament al dol, assessorament sobre serveis i productes funeraris, xerrades setmanals, biblioteca especialitzada i compten amb una treballadora social.

Enllaços d’empreses de serveis funeraris