Es tracta d’un patrullatge preventiu per evitar robatoris en un moment en el qual les persones pensionistes estan rebent la paga extra.

La Policia Local de Barberà del Vallès i els Mossos d’Esquadra han iniciat un pla especial de protecció a la Gent Gran, coincidint amb l’ingrés de la paga extra que reben les persones pensionistes. D’aquesta manera, els i les agents estan duent a terme un patrullatge preventiu a les zones on es troben les oficines bancàries, per tal vigilar qualsevol tipus d’actitud sospitosa que pugui ser de risc per a les persones grans, a més de difondre els principals consells de seguretat al caixer i l’oficina bancària, en uns dies on la gent gran se sol adreçar a recollir l’ingrés de la pensió.

Des de la Regió Policial Metropolitana Nord de Mossos d’Esquadra ha elaborat divers material preventiu, com tríptics i cartells informatius que recorden les principals recomanacions per evitar ser víctima d’un delicte.

Els objectius d’aquesta campanya són:

  • Garantir la seguretat de les persones i els béns, així com el lliure exercici dels drets i llibertats en els espais públics.
  • Prevenir els delictes dels quals en pot ser víctima la gent gran amb motiu del cobrament de la pensió.
  • Procurar sensació de seguretat al col·lectiu de gent gran, mitjançant consells de seguretat i accions de prevenció.
  • Cercar la col·laboració, en la difusió de consells de seguretat, dels serveis, entitats o referents de territori relacionats amb la gent gran.

Aquest any,  com a novetat, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra farà una campanya informativa amb el Mercat municipal de Barberà del Vallès, on es facilitarà informació als i les paradistes dels mercats per tal que col·laborin fent arribar la informació preventiva a la gent gran.

A l’hora de treure diners, estigueu alerta!

Per a més informació: https://www.bdv.cat/noticies/dispositiu-especial-de-policia-local-i-mossos-desquadra-la-proteccio-de-la-gent-gran