Van defraudar més de 7.000 euros en efectiu, a més de joies i altres articles que van adquirir amb les targetes sostretes.

Dos detinguts a Benidorm per estafar a persones grans en caixers automàtics mitjançant l’ús fraudulent de les seves targetes bancàries. Els autors embussaven amb paper o un altre material la ranura d’inserció de la targeta en el caixer automàtic perquè, quan les víctimes, generalment persones d’avançada edat i amb menys coneixements en l’operativa dels caixers, no podien introduir la targeta, els detinguts s’aproximaven a ells i s’oferien per a ajudar-los.

Després de guanyar-se la confiança dels ancians, els indicaven que podien realitzar l’operació bancària utilitzant la modalitat “contactless” de la targeta en el dispositiu del caixer, sistema que incorporen les targetes amb una tecnologia de comunicació sense fil que permet disposar de diners en caixers sense necessitat d’introduir la targeta.

Així doncs, en l’instant en el qual els detinguts aconseguien convèncer a les seves víctimes, aprofitaven per a observar el pin que introduïen per a completar l’operació. Una vegada que els perjudicats acabaven les seves operacions, els indicaven que havien de tornar a passar la targeta pel lector contactless per a finalitzar-la, al que accedien, abandonant posteriorment el lloc, desconeixedors que l’operativa bancària havia quedat oberta i, com vulgui que els autors disposaven del número pin que havien observat anteriorment al descuit, operaven lliurement en el caixer realitzant reintegraments d’efectiu.

D’altra banda, i en diverses ocasions, els responsables del tipus delictiu van donar el “canvi” de les targetes de dèbit a les víctimes, de manera que, una vegada finalitzada la suposada ajuda en el caixer, no retornaven la targeta al seu propietari sinó que li lliuraven una altra de similars característiques. Tot això amb la finalitat d’augmentar més el perjudici econòmic de les víctimes i realitzar compres en comerços i joieries de la localitat amb les targetes sostretes.

Gràcies a la recerca policial, amb la detenció d’aquestes dues persones s’ha aconseguit recuperar part dels diners estafats a les víctimes, a més de diverses joies comprades il·lícitament en establiments de joieria de la ciutat.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola i colombiana, de 39 i 44 anys d’edat, un d’ells amb diversos antecedents en diferents punts de la geografia nacional, van ser posats a disposició judicial davant els jutjats de la mateixa localitat, quedant en llibertat amb càrrecs després de les seves compareixences en seu judicial.

Per a més informació: https://www.elespanol.com/alicante/benidorm/20220615/detenidos-benidorm-estafar-ancianos-ofrecerles-cajeros-automaticos/680432227_0.html