Una és una nouvinguda, l’altra una llegenda amb més de 60 anys de carrera. Benedicta Sánchez i Julieta Serrano es van convertir el dissabte en dos de les protagonistes més especials i entranyables de la gala dels Goya.

La primera va guanyar el premi a l’Actriu Revelació amb 84 anys per la seva interpretació d’una dona que rep l’arribada del seu fill tancat per provocar incendis en un poble de la Galícia profunda en ‘O que crema’, d’Oliver Laxe. No tenia experiència prèvia al cinema, la seva filla la va portar a un càsting i Oliver Laxe va saber que dins d’aquella dona forta com una roca i amb una energia titànica estava la seva protagonista.

La segona no necessita carta de presentació, és una de les presències històriques del nostre teatre i el nostre cinema, porta en les taules des de la dècada de 1950 i ha treballat amb Jaime de Armiñán, Carlos Saura, Javier Aguirre, Josefina Molina i Cecilia Bartolomé en alguns dels seus projectes més arriscats i valents, perquè ella sempre va ser la més moderna entre les modernes. Després arribaria la moguda madrilenya, els primers 80 i ‘Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón’, on va entrar en contacte amb un joveníssim Pedro Almodóvar que la tornaria a reclutar per a la iconoclasta ‘Entre tinieblas’ per a interpretar a la mare superiora heroïnòmana de l’ordre de les Redemptores Humiliades. Tornaria a coincidir amb el manxec en tres ocasions més, entre elles la seva icònica aparició en ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’, però fins a la seva recuperació en ‘Dolor i gloria’ per la qual ha guanyat el premi a l’Actriu Secundària amb 87 anys, havien passat ja tres decennis. Mai havia guanyat un Goya fins ara.

Font: el Periódico

Llegir info.: https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20200126/premios-goya-benedicta-sanchez-julieta-serrano-7822817