La detecció d’un brot de sarna en un geriàtric de Barcelona el passat estiu va destapar un malestar que les famílies dels usuaris d’algunes de les residències de la ciutat portaven molt de temps manifestant al carrer i als despatxos de la Generalitat. En aquells dies, les males condicions d’alguns centres i el deficient servei que es prestava a la gent gran ja era un assumpte que estava sota la lupa del Síndic de Greuges.

Vuit mesos després de l’escàndol, la situació “ha millorat”, reconeix José Luis Olivé, representant de la Plataforma SOS Gent Gran Barcelona-Viure amb dignitat.

“És inacceptable que la gent gran s’hagin convertit en ostatges de la situació política”

Entre les millores que els familiars han acordat amb la Generalitat s’inclou disposar d’infermera en el torn de nit, el que resulta vital per a prestar el servei adequat a unes persones cada vegada més deteriorades. Cal tenir en consideració que les llistes d’espera per ingressar en una residència pública són molt llargues a Catalunya, el que implica que les persones que accedeixen finalment als serveis són cada vegada més grans i estan en una situació de dependència més greu.
Font: http://www.lavanguardia.com
Llegir la noticia sencera: http://www.lavanguardia.com/vida/20180223/44982477445/el-155-frena-mejoras-geriatricos-catalanes.html