Les persones grans que viuen en ciutats mitjanes són les que pateixen més vulnerabilitat residencial a Espanya. Així ho alerta l’estudi Envellir a casa: millor al poble que a la ciutat?, publicat per l’Observatori Social de La Caixa. L’informe indica que el 20,1% de persones majors de 65 anys resideixen en habitatges on es pateix vulnerabilitat residencial extrema. El percentatge s’eleva especialment a les ciutats d’entre 20.000 i 50.000 habitants, on arriba al 23,5%.

La sociòloga Irene Lebrusán, autora de l’estudi, explica que la vulnerabilitat residencial extrema sorgeix de l’acumulació de problemes en un habitatge, que fa minvar la qualitat de vida dels que hi viuen. Els problemes més freqüents són els d’accessibilitat, que afecten 5,2 milions de persones; la falta de calefacció, que perjudica 3,3 milions d’ancians, i la manca d’ascensor en edificis de més de tres plantes, que afecta 1,7 milions de persones grans. L’estudi alerta també que 431.818 persones majors de 65 anys no disposen d’accés a aigua corrent, un bé imprescindible.

Font: elpuntavui.cat

Llegir més: http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1451122-el-20-de-les-persones-grans-viuen-en-llars-deficients.html