Aquest document defineix els tipus de maltractaments a les persones grans, i identifica els factors de risc i de protecció

El Bages disposa d’una nova Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans. El document s’ha presentat, aquest dimarts al Consell Comarcal del Bages, en el marc d’un acte públic que ha servit per donar a conèixer una nova eina que permetrà al conjunt de professionals del territori gestionar i afrontar de manera coordinada les diferents situacions de maltractaments que poden afectar les persones grans.

La guia defineix la tipologia de maltractaments a les persones grans, les formes i senyals d’alerta i identifica els factors de risc i de protecció davant aquestes situacions. També inclou elements per a la prevenció, l’avaluació i com actuar davant els maltractaments a les persones grans.

Finalment, detalla els aspectes jurídics que s’han de tenir en compte pels diferents agents que intervenen i elabora un llistat amb els recursos i serveis disponibles al territori. Es distribuiran més de 80 exemplars en paper de la guia entre diferents recursos de la comarca i també es podrà descarregar a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Bages.

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/14573/el-bages-presenta-la-nova-guia-local-per-fer-front-als-maltractaments-de-les-persones-gran