El seguiment a distància del colesterol dolent –lipoproteïna de baixa densitat (LDL)– en pacients que han patit un infart augmenta un 40% el control d’aquests nivells, ha descobert l’Hospital del Mar en aplicar un nou protocol en el seu Servei de Cardiologia.

“El problema de patir un infart és que multiplica les possibilitats de patir-ne un altre, perquè existeix una malaltia cardíaca establerta”, segons la metgessa Sònia Ruiz, ha explicat l’hospital en un comunicat aquest dimecres.

El control del colesterol després d’un infart redueix el risc d’un segon episodi cardíac, però només el 30% dels pacients ho aconsegueixen –segons dades de l’enquesta Euroaspire, feta en una vintena de països europeus–: “Es fa un gran esforç en el moment de l’infart, que no serveix de res si no es fa un control d’aquests factors de risc cardiovascular”, ha destacat Ruiz.

Els resultats després d’aplicar aquest nou protocol en demostren la utilitat, que ha portat el compliment dels nivells de lípids –nivell de colesterol dolent en la sang de 70 mg/DL o inferior– fins al 75%, un increment del 40%.

Amb aquest procediment, quan els pacients reben l’alta hospitalària ja tenen programada una analítica de seguiment sis setmanes després de l’infart, i en cas que els resultats no siguin satisfactoris, reben una trucada i s’ajusta el tractament, sense necessitat que es desplacin a l’hospital.

Font: aldia.cat

Llegir més: https://www.aldia.cat/gent/noticia-control-colesterol-despres-dun-infart-millora-40-amb-seguiment-distancia-20190123121932.html