El Govern eliminarà l’espera de 18 mesos per cobrar la prestació de cuidadores no professionals a partir del pròxim mes de març. Ho ha anunciat aquest dilluns la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que preveu que la mesura pugui beneficiar unes 6.400 persones amb una inversió inicial mensual d’1,4 milions d’euros.

Cervera ha insistit que un dels objectius principals del seu departament és reduir els terminis de gestió de les sol·licituds de la dependència, així com llista d’espera per accedir a prestacions i serveis. “Divuit mesos és un temps massa llarg per a la persona amb dependència i per a les seves famílies”, ha lamentat. “L’eliminació d’aquesta suspensió fa que deixem de ser l’únic territori de l’Estat on es mantenia”.

La consellera ha intervingut en el ple del Consell General de Serveis Socials, del qual n’exerceix de presidenta, per explicar els principals objectius del departament pel 2022 en l’àmbit de Drets Socials. En aquest mateix àmbit, ha subratllat que estan treballant per agilitzar els terminis en la gestió dels expedients de la dependència.

En aquest sentit, s’automatitzarà el procés de descàrrega de la documentació electrònica, s’implementarà una signatura biomètrica, així com diversos programes informàtics per agilitzar la tramesa. D’altra banda, el departament vol que els equips de valoració de la dependència puguin accedir a la història clínica de salut de les persones sol·licitants per eliminar els requeriments de documentació.

Per a més informació: https://www.social.cat/noticia/16231/el-govern-elimina-lespera-de-18-mesos-per-cobrar-la-prestacio-de-cuidadores-no-professiona