El jubilat mitjà és un jubilat de més de 8 anys quan compleix 62 anys i 6 mesos, és una persona activa, socialment connectada, acostumada a l’ús de la tecnologia i que ha planificat correctament la seva situació financera per no preocupar-se pels diners, tal com es reflecteix en el Baròmetre “Retratat d’un jubilat a Espanya” elaborat per VidaCaixa en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”.

Aquest informe, que realitza una anàlisi socioeconòmica de persones d’entre 65 i 77 anys que han deixat de treballar, assenyala que el 84% dels jubilats se senten lliures per dedicar-se al que més els interessa. Amb una mitjana de 70 anys, el 91% val la pena fer-ho amb bona salut i condició física. Com a resultat, el 84% practica l’exercici físic de manera rutinària, ja que el pas és l’activitat més freqüent (85%), seguit de natació (23%), gimnàstica (20%), ciclisme (11%). i ballar (10%).

Tenir temps lliure fa que la jubilació sigui un moment perfecte per aprendre coses noves. Així, un 34% assisteix a activitats de formació, de les quals el 44% cursa cursos relacionats amb les seves aficions, el 24% vol estar al dia sobre les noves tecnologies i el 22% de les llengües d’estudi. L’assistència als centres d’oci per a jubilats és una activitat comuna del 28%.

 

 

Font: geriatricarea.com

Llegir més: http://geriatricarea.com/el-jubilado-de-hoy-rompen-con-el-estereotipo-de-persona-mayor/