El robot ARI II, que aten a gent gran i dependent de Barcelona, arribará a cent noves llars els propers tres anys. Així, l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, ha decidit ampliar la fase pilot d’aquest projecte, que ja ha estat testat durant l’últim any amb una desena de persones grans que viuen soles a casa seva.

L’ARI II té una alçada d’un metre, una amplada de 35 centímetres i pesa 12 quilos. La nova versió és capaç de desplaçar-se per tota la casa, amb una autonomia de  vuit hores aproximadament. A banda, està dissenyat per fer un seguiment de la persona, detectar i esquivar obstacles, reconeixement facial i de veu, una pantalla interactiva tàctil i la possibilitat de carregar el mòbil sense endoll. Igualment, incorpora una major capacitat d’interacció amb la persona usuària (en català o castellà) i es pot integrar amb d’altres aplicacions, com per exemple la possibilitat de subministrar notícies d’interès, ser dirigit de manera remota pels familiars o persones cuidadores, o bé fer videotrucades.

El potencial de l’ARI passa perquè, lluny de substituir cap dels serveis personals actuals que cada persona pugui rebre, el robot pot ajudar a detectar amb rapidesa situacions d’urgència sobrevinguda a dins de l’habitatge, com poden ser caigudes o accidents domèstics, així com ajudar a mantenir la pauta adequada de medicació o recordar dates d’interès, com pot ser una visita mèdica, per exemple, així com resoldre dubtes puntuals.

Per a més informació: https://www.social.cat/noticia/15637/el-robot-de-cures-que-aten-a-gent-gran-que-viu-sola-arribara-a-cent-noves-llarsde-barcelon