Amics de la Gent Gran ha llançat una plataforma estatal per acompanyar telefònicament a milers de persones grans que pateixen aïllament i soledat no desitjada. La Plataforma d’Acompanyament Telefònic (PAT) permetrà estar en contacte amb aquest col·lectiu, independentment del seu lloc de residència.

Arran de la crisi sanitària i social, el telèfon s’ha convertit en el “gran aliat” per donar resposta a les situacions de soledat no desitjada que atenen des de l’entitat. Des del mes de març, a través de la campanya ‘Trucades contra el Silenci’, més de 2.700 persones voluntàries de l’entitat van realitzar 103.246 trucades d’acompanyament emocional a més de 2.800 persones grans.

Un dels objectius de la plataforma és arribar a municipis en els quals l’entitat no té seu física, així com a zones rurals poc accessibles per la seva ubicació geogràfica. De la mateixa manera, aquesta nova plataforma vol facilitar la participació de persones voluntàries que disposen de poc temps o que tenen dificultat per desplaçar-se.

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/12860/el-telefon-el-nou-gran-aliat-per-a-les-persones-grans-que-pateixen-soledat-i-aillament

Font: social.cat