L’Ajuntament de El Vendrell estudiarà incrementar la taxa d’ocupació de la via pública a les entitats bancàries que no garanteixin atenció presencial a la gent gran durant tota la jornada laboral. Ho ha acordat el ple municipal de la població del Baix Penedès en aprovar una proposta de resolució del grup Primàries Catalunya per a evitar la bretxa digital de les ancians clients de bancs.

El text planteja pujar considerablement la taxa d’ocupació que les entitats paguen per a tenir caixers al carrer, passant dels 848 euros actuals a cobrar 10.000, amb una bonificació del 90% per als bancs que sí que atenguin presencialment la gent gran. Finalment, el ple ha acordat estudiar un increment, sense especificar l’import.

Crida a Generalitat i Govern central

La proposta de resolució s’ha aprovat després que el mateix ple hagi acordat crear una Comissió d’Estudi per a redactar un avantprojecte de modificació d’ordenances. Serà aquesta comissió la que avaluarà canviar la taxa d’ocupació que es cobra a les entitats bancàries per a tenir caixers a la via pública, amb l’objectiu de penalitzar les que no ofereixen atenció presencial.

Per a més informació: https://www.elperiodico.com/es/economia/20220127/vendrell-estudia-subir-tasas-bancos-cajeros-ancianos-13157402